Ønsker du deg et kjæledyr?

PAPEGØYE_1920X1080
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

4. – 6. september åpner dørene til «Dyr for Alle» – et paradis for alle som elsker dyr!

Dyr for Alle er arrangementet hvor dyreelskere i alle aldre kan boltre seg i det som finnes av hobby- og kjæledyr i Norge.

– Aldri før har vi samlet så mange dyr under samme tak her på Norges Varemesse. Det blir en opplevelseshelg med fokus på dyr, dyrehold, dyrevelferd og underholdning.

Les også: Ta selfie med Alpakkaene og kjøp ekte fiberull »

Det understreker Cecilie Svabø, prosjektleder for «Dyr for Alle». Hun forteller at messen blir et paradis for dyreelskere, som kan vandre rundt og møte hobby- og kjæledyr i alle former og farger – dagen lang.

– Vi har lagt opp til at de besøkende på Dyr for Alle skal få muligheten til å være i nærkontakt med sine favorittdyr – og gjerne kose med dem om dyret tillater det.

Alpakkaens ull er en av verdens fineste naturfibre og har mange egenskaper som gjør den svært ettertraktet som råvare i tekstilindustrien. På Dyr for Alle kan du lære mer om det og hilse og kose med flere av dem.

200 kvm rasekatt – og 250 brevduer i friluft!

Messen samler norske aktører innen zoo-bransjen, og dekker alle varianter av lovlige dyrearter Norge. Det betyr at man i løpet av helgen kan beskue de mest populære rasekatter, oppleve brevdueslipp, ta en alpakka-selfie og få nærkontakt med blant annet kyllinger, kaniner og mini-griser innen en radius av hundre meter.

Les også: Disse katterasene møter du på messen »

– Klokken 13 sharp, alle tre dagene, har vi satt oss mål om å høre alle barn på messen gispe av begeistring mens de ser 250 duer slippes løs utenfor hovedinngangen. Å se så mange brevduer i luften på en gang, blir et syn uten like – noe man til vanlig bare ser på film!

Over 200 kvadratmeter med kjente og ukjente rasekatter på Dyr for Alle.

– Hvilke andre ting tror du unge dyreelskere vil fasineres av på messen?

– Hvor skal jeg begynne? Om man elsker katt, finner man 200 kvadratmeter fullt opp med landets nydeligste rasekatter. Om man elsker hund, arrangeres en stor grooomingkonkurranse, i tillegg til et stort aktivitetsområde med hunder. Er reptiler favoritten, kan man spørre seg; tørr du å holde en? Eller kanskje du vil kikke på store biller? De er også på plass på messen.

Vi har minigriser og nyklekkede kyllinger, pluss flere sjarmerende alpakkaer som forhåpentlig blir med på selfien din. For ikke å snakke om papegøyer, som flyr fritt rundt i foredragslokalet!

Les også: Perfect-cut groomingkonkurranse »

For andre gang i Norge skal det avholdes en internasjonal grooming konkurranse på Dyr for Alle.

Speil, speil på veggen der, vet du hvor vakkert ditt marsvin er?

Det langhårede, sjarmerende marsvinet har egne skjønnhetskonkurranser. Cecilie forteller at man under messen får sjansen til å ta med sitt eget marsvin til messen og få en drop-in-bedømming på marsvin-standen søndag 16. august. Fredag og lørdag blir det  profesjonell utstilling og bedømming med en en internasjonal marsvindommer.

– Selvsagt synes man sitt eget marsvin er det vakreste i hele verden, men i løpet av helgen kan man faktisk sjekket om dette stemmer. På søndag kan man ta med marsvinet sitt hit til messen og få det bedømt, akkurat som i en seriøs konkurranse.

Dommeren juryerer i profesjonelle marsvinkonkurranser, men kommer til «Dyr for Alle» for å vurdere om de norske marsvin. Kanskje noen av de har potensiale til å nå toppen på den internasjonale «beauty-scenen»?

Les også: Drop-in bedømming av marsvin »

Lurer du på om marsvinen ditt er fint eller ei? I tillegg til proff utstilling arrangeres det drop-in bedømming med internasjonal marsvin-dommer på Dyr for Alle.

Drømmehelg for hestegale!

Mange jenter og gutter der ute bærer på en drøm om egen hest, og Cecilie forteller at disse kan glede seg til en helg full av show, foredrag, ridning – og møte med kjente hestebloggere.

– Har man en hestegal jente eller gutt i hus som snart fyller år, vil en helg på «Dyr for Alle» være den perfekte bursdagsgaven! Vi har hester man kan klappe på – og ponnier man kan ri på. Hestebloggerne Maria Vilster og Simone Hornsletten vil være der, klare for en prat med sine fans. De skal også holde foredrag for de som drømmer om egen blogg. Og ikke minst: Det blir ropingkonkurranse, og vi avfyrer startskuddet for et hesteshow – med western-tvist og lassokasting!

Gled deg til ekte westernridning, lassokasting og mange andre hesteaktiviteter!

Les også: Opplev ekte Westernridning på Dyr for Alle »

Noen gang hørt om sirkus med MERSMAK?

«Dyr for Alle» finner sted på Norges Varemesse i Lillestrøm, 4. – 6. september. Målet med denne messen er at publikum skal møte et aktivitetsspekter som passer for alle dyreelskere – enten de eier dyr, eller ønsker seg dyr.

– Vi har utallige foredrag. Oppdrettere, veterinærer, foreninger og kjente dyreklubber vil gi profesjonell veiledning innen de fleste. Det blir minidyrepark i selve messehallen med en aktivitetsscene som presenterer både dyr og show gjennom hele dagen.

En helg fullpakket av aktiviteter
La meg si det sånn: Det blir en messehelg så fullpakket av aktiviteter at mange vil rive seg i håret fordi de ikke kan være på flere steder samtidig.

– Det er med glede at vi inviterer til «Dyr for Alle» – en inspirasjonskilde og opplevelsesarena for alle med og uten dyr! Velkommen, avslutter Cecilie.

Valpejakten

I denne bloggen følger vi en familie på fire, som er på jakt etter en hund som nytt tilskudd til familien.

Dyr for Alle-podden

Abonner på podden og få nyttig info om ditt favoritt husdyr.​

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få siste nytt og gode tilbud fra Dyr for Alle Som nyhetsbrevmottaker får du 30% rabatt på billett til Dyr for Alle

Få 30% rabatt på din billett!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Dyr for Alle
Som nyhetsbrevmottaker får du 30% rabatt på billetten