Norges største dyrefest – og du er invitert!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Snart åpner dørene for «Dyr for Alle» – et paradis for de som elsker dyr.

4. – 6. september 2020 går «Dyr for Alle» av stabelen for andre gang – arrangementet hvor dyreelskere i alle aldre kan boltre seg i det som finnes av hobbydyr i Norge.

– Vi gleder oss til å samle så mange dyr under samme tak her på Norges Varemesse. Det blir en opplevelseshelg med fokus på dyr, dyrehold, dyrevelferd og underholdning.

Det understreker Cecilie Svabø, prosjektleder for «Dyr for Alle». Hun forteller at messen blir et paradis for unge dyreelskere, som kan vandre rundt og møte dyr i alle former og farger – dagen lang.

– Vi har lagt opp til at de besøkende på Dyr for Alle skal få muligheten til å være i nærkontakt med sine favorittdyr – og kose med dem om dyret tillater det.

200 kvm rasekatt – og 250 brevduer i friluft!

Messen samler norske aktører innen zoo-bransjen, og dekker alle varianter av lovlige dyrearter. Det betyr at man i løpet av helgen kan beskue de mest populære rasekatter, oppleve brevdueslipp, ta en alpakka-selfie og kose med nyfødte grisunger innen en radius av hundre meter.

– Klokken 13 sharp, alle tre dagene, har vi satt oss mål om å høre alle barn på messen gispe av begeistring mens de ser 250 duer slippes løs utenfor messen. Å se så mange brevduer i luften på en gang, blir et syn uten like – noe man til vanlig bare ser på film!

– Hvilke andre ting tror du unge dyreelskere vil fasineres av på messen?

– Hvor skal jeg begynne? Om man elsker katt, kan man finner man 200 kvadratmeter fullt opp med landets nydeligste rasekatter. Om man elsker hund, arrangeres en stor grooomingkonkurranse med hunder. Er reptiler favoritten, kan man spørre seg; tørr du å holde en? Vi har nyfødte grisunger og kyllinger som man kan kose med, pluss flere sjarmerende alpakkaer som forhåpentlig blir med på selfien din. For ikke å snakke om papegøyer, som flyr fritt rundt i foredragslokalet!

Speil, speil på veggen der, vet du hvor vakkert ditt marsvin er?

Det langhårede, sjarmerende marsvinet er et høyt elsket kjæledyr i Norge, og skjønnhetskonkurranser for marsvin har blitt svært populært de siste årene. Cecilie forteller at man under messen får sjansen til å la sitt eget marsvin vurderes av argusøynene til en internasjonal marsvindommer.

– Selvsagt synes man sitt eget marsvin er det vakreste i hele verden, men i løpet av helgen kan man faktisk få sjekket om dette stemmer. På søndag kan man ta med marsvinet sitt hit til messen og få det bedømt, akkurat som i en seriøs konkurranse.

Dommeren juryerer i profesjonelle marsvinkonkurranser, men kommer til «Dyr for Alle» for å vurdere om de norske marsvin. Kanskje noen av de har potensiale til å nå toppen på den internasjonale «beauty-scenen»?

Drømmehelg for hestegale!

Mange jenter og gutter der ute bærer på en drøm om egen hest, og Cecilie forteller at disse kan glede seg til en helg full av show, foredrag, ridning – og møte med kjente hestebloggere.

– Har man en hestegal jente eller gutt i hus som snart fyller år, vil en helg på «Dyr for Alle» være den perfekte bursdagsgaven! Vi har hester man kan klappe på – og ponnier man kan ri på. Hestebloggerne Maria Vilster og Simone Hornsletten vil være der, klare for en prat med sine fans. De skal også holde foredrag for de som drømmer om egen blogg. Og ikke minst: Det blir ropingkonkurranse, og vi avfyrer startskuddet for et hesteshow – med western-tvist og lassokasting!

Hun forteller at programmet også er fullspekket for dem som allerede eier hest.

– Vi avholder bitt- og utstyrsskole, og introduksjon til salmakeri. På kurset i hestefotografering får man masse tips og triks til det perfekte hestebildet. For dem som vil forstå hestens sjel og oppførsel bedre, blir det kurs i horsemanship og hestepsykologi.

Et slags sirkus med mersmak, ikke bismak

«Dyr for Alle» finner sted på Norges Varemesse i Lillestrøm, 4. – 6. september 2020. Cecilie forteller at målet med helgen er at publikum vil møte et aktivitetsspekter som passer for alle dyreelskere – enten de eier dyr, eller ønsker seg dyr.

– Vi har utallige foredrag for nybegynnere og profesjonelle. Oppdrettere, veterinærer, foreninger og kjente dyreklubber vil gi profesjonell veiledning innen de fleste. Det blir minidyrepark i selve messehallen med en aktivitetsscene som presenterer både dyr og show gjennom hele dagen. La meg si det sånn: Det blir en messehelg så fullpakket av aktiviteter at mange vil rive seg i håret fordi de ikke kan være på flere steder samtidig.

– Det er med glede at vi inviterer til «Dyr for Alle» – en inspirasjonskilde og opplevelsesarena for alle med og uten dyr! Velkommen, avslutter Cecilie.

Valpejakten

I denne bloggen følger vi en familie på fire, som er på jakt etter en hund som nytt tilskudd til familien.

Dyr for Alle-podden

Abonner på podden og få nyttig info om ditt favoritt husdyr.​

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få siste nytt og gode tilbud fra Dyr for Alle Som nyhetsbrevmottaker får du 30% rabatt på billett til Dyr for Alle

Få 30% rabatt på din billett!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Dyr for Alle
Som nyhetsbrevmottaker får du 30% rabatt på billetten