De mest kjente gårdsdyr

kyllinger_1920x1080
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Ta med barna og besøk de mest kjente norske gårdsdyrene på Dyr for Alle, og sammen med dyrepasserne kan du gi dem mat og kos. Her får du også nærkontakt med både geiter, griser, kyllinger og høns!

Geita
I Norge er den først og fremst et gårdsdyr. I dag finnes det om lag 60 000 geiter til lands. I gamle dager var geita viktig for fattige bønder fordi den var billig å kjøpe og var lite kresen i matfatet. I vår tid har geita også fått en rolle som kjæledyr.

Geiter kan også trenes til å trekke vogner, geitekjøring er en egen sport i USA. De fleste geiter kan læres til å trekke vogn, men ikke dverggeiter, de er ikke sterke nok. Geitene er lettlærte og kan lære seg å gå med både kløv og trekke vogner.

Spælsau
Spælsauen er en sauerase, som mange mener er den opprinnelige sauerasen i Norge. Sauen er godt tilpasset vårt klima og var i bruk allerede i jernalderen. Den er utbredt over hele landet. Spælsauen er liten og spedbygd, men den er hardfør og fruktbar. Søyene melker godt og tar godt vare på lammene. Ulla består av fin botnull og lengre, grov dekkull.

Minigris
Minigrisen har blitt mer og mer populær som kjæledyr i de norske hjem. På messen er Norsk Minigrisforening representert med egen stand hvor du kan bli bedre kjent med minigrisen. De vil også ha foredrag om minigris på scenen.

Møt minigrisen på Dyr for Alle
Norsk Minigrisforening kommer på Dyr for Alle med egen stand hvor du kan bli bedre kjent med minigrisen. De vil også ha foredrag om minigris på scenen.

And
Ender er fellesbetegnelse på en gruppe fugler i andefamilien. Norske arter deles gjerne inn i tre hovedgrupper: gressenderdykkender og fiskenderEndene har svømmelapp på baktåa, mens gjessene mangler svømmelapp. Det er oftest utpreget forskjell på kjønnenes utseende, noe det ikke er hos gjessene.

Høne
Høner sies å være de mest lettvinte gårdsdyr som finnes. Før hadde stort sett alle et par høner. Har man 2 kvadratmeter til overs i hagen, kan man ha noen høner. De krever lite stell, og gir mye tilbake i form av egg (og kjøtt for de som vil).

Kylling
Kyllinger er enkle vesener. Det er ikke som å få en valp eller baby, men de har sine behov de også, så ikke kjøp på impuls! De trenger bosted, mat, vann, varme, fellesskap og omsorg.

Valpejakten

I denne bloggen følger vi en familie på fire, som er på jakt etter en hund som nytt tilskudd til familien.

Dyr for Alle-podden

Abonner på podden og få nyttig info om ditt favoritt husdyr.​

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få siste nytt og gode tilbud fra Dyr for Alle Som nyhetsbrevmottaker får du 30% rabatt på billett til Dyr for Alle

Få 30% rabatt på din billett!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Dyr for Alle
Som nyhetsbrevmottaker får du 30% rabatt på billetten