Akvariefisk – dyr for allergikere

shutterstock_196099406-1
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Mange begynner med akvarium fordi det er dekorativt, men fisk er levende dyr og skal ikke behandles som dekorasjonsgjenstander.

Å ha et akvarium hvor fiskene trives, krever en del forhåndskunnskap. Slik kunnskap er lett tilgjengelig i akvariebøker og på internett. Mange steder i landet finnes også lokale akvarieklubber som er tilknyttet Norsk Akvarieforbund.

Hva tenker fisken? Livet under overflaten
En fisk er mye mer enn et slimete vesen som lever i vannet – fisk er en stor og variert gruppe dyr, med fantastiske evner og rike liv. Hør mer om det utrolige livet under vann i foredraget «Hva tenker fisken? Livet under overflaten», hver dag kl. 14.00 i hall A.

Mer enn 28 000 fiskearter i verden
Det finnes mer enn 28 000 fiskearter i verden, i alle farger og fasonger. Noen er gjennomsiktige, andre har snabel eller lange barter. Enkelte ruger eggene i munnen, mens andre bygger rede. Noen føder ferdig utviklede unger, mens andre legger egg som ligger i dvale under tørkeperioden når alt vannet er fordampet.

Det finnes fisk som kan produsere elektrisitet, som kan gå på land og som beskytter seg med kniver eller har pigger som et pinnsvin. I teorien kan enhver fiskeart holdes i et akvarium og dermed kalles en akvariefisk, men ikke alle er egnet for akvariehold.

Les mer om veiledning om hold av akvarium hos Mattilsynet »

Valpejakten

I denne bloggen følger vi en familie på fire, som er på jakt etter en hund som nytt tilskudd til familien.

Dyr for Alle-podden

Abonner på podden og få nyttig info om ditt favoritt husdyr.​

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få siste nytt og gode tilbud fra Dyr for Alle Som nyhetsbrevmottaker får du 30% rabatt på billett til Dyr for Alle

Få 30% rabatt på din billett!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Dyr for Alle
Som nyhetsbrevmottaker får du 30% rabatt på billetten