Velkommen til Dyr for Alle-bloggen

I Dyr for All-bloggen vil du bli bedre kjent med noen av dyrene som kommer på messen. Følg med her frem mot årets største dyrefest 16. – 18. august. 

Vi følger blant annet hverdagslivet til alle dyrene på HappyMicroFarm dag for dag. Klekkes det noen små søte kyllinger frem mot messen?

Hvordan gikk det egentlig med spælsauen som så gjerne ville fortelle endene om Dyr for Alle? Og vil purka bli gravid slik at vi får grisunger til messen? Følg med i ventetiden.

Mai 2019

Mrs. Grey nyter weekenden med vann og urter rett fra cocktailglasset mens hun venter til å delta på Dyr for Alle 🙂

Donnie og Pablita nyter et romantisk kveldsbad inn i solnedgangen 17. mai kveld.

Hønene fikk seg et herlig høneSPA etter alt regnet som kom i helgen.

Tidligere i år stakk grisefar av for å tjuvparre seg med purka Molly på gården! Dermed ble det vanskelig å vite om purka i det hele tatt ville bli drektig!

I påvente av det endelige resultatet har vi fulgt nøye med på Molly. Ettersom hun vokste til og ble større forsto vi at hun ventet grisunger.

I går, 8 mai, kom de endelig til verden! Dessverre var tre av de dødfødte, men en bitteliten skjønn jente-gris overlevde. Hun er veldig liten og sliter med å ta til seg mat, men får næring via en sprøyte og i tillegg veldig mye omsorg og oppfølging.

Dag 1:

Dag 2:

Det tar på å være på nattevakt for matmor Gunn-Ragnhild. Heldigvis har baby-grisen overlevd natten og det er bra. De første døgnene er de viktigste. Hun spiser bra med litt hjelp. Vi håper så inderlig at hun greier seg slik at vi kan vise henne frem på messen og publikum kan være med på å gi henne et navn 😉

Dag 3:

Den lille nydelige grisungen døde dessverre i natt… hun var ikke sterk nok og ville ikke ta til seg næring. Snille Molly-mor sørger. Hun er en snill og tålmodig gris. Er så synd det gikk galt denne gangen med alle de fire ungene hennes.

Samtidig på Happy Micro Farm har man ruget på noen vaktel egg og idag klekket de endelig! De er så små og søte, og på størrelse med en fyrstikkeske. Minstemann klekket litt tidlig og henger alltid litt etter. Men han er så søt!

Påsken 2019

Spælsauen ville bare fortelle endene at de skal være med på Norges største dyremesse 16. – 18. august! Det gikk ikke så bra… han prøver igjen i morgen.

Endene Pablita og Donnie elsker å bade.

Tre søte og klønete små sett fra bakkeplan.

Litt havregryn med vann og hønsepellets er en fin start på dagen.

Dvergsilke/dvergkochin-blanding. Nydelige å se på og silkeglatte å ta på. Kosete og sosiale høner.

Tre små påske-ender klekket i påsken på HappyMicroFarm!
Eggene ruges. Kommer det noen små, søte kyllinger tro?

Den søte kaninungen fant veien til påskeegget.

Share this: