Velkommen til Dyr for Alle-podden

Følg med her på kommende episoder om dyrene som du møter på Norges største dyrefest i Lillestrøm 16. – 18. august. Vi kan love spennende dyr og interessante gjester!

Episode 6: Prinsesse Märtha Louise om hesten
– Jeg tror samfunnet hadde hatt stor nytte av at flere mennesker er i kontakt med hest og dyr. Hun har selv opplevd større mestring og utvikling av lederegenskaper etter å ha speilet seg i hesten.

Hesten er et populært dyr og utrolig mange har funnet en enorm glede i å drive med hestehold og hestesport her i Norge. En av hestens fremste ambassadører i Norge er prinsesse Märtha Louise. I denne episoden av Dyr for alle-podden får du høre om hennes reise med hest fra hun var en nysgjerrig 8 år gammel jente, gjennom en trøblete ungdomstid til hun nå ønsker å samle heste-Norge til et rike gjennom en youtube-kanal.

Dyr for Alle podden, episode 6: Om hester med Prinsesse Märtha Louise. Om hennes reise med hest fra hun var barn og ungdom til å nå samle heste-Norge til et rike gjennom en youtube-kanal.

Lytt her: 

 Episode 5: Reptiler
Reptiler er kommet til Norge og vi synes de er både fascinerende og litt skumle. Forutenom frosker og padder, synes zoologen Petter Bøckman, at de er utrolig kule og han kan fortelle hvilke reptiler som både er lovlig og passer inn i våre norske hjem. Visste du f.eks. at en buorm kan kaste seg på rygg, spille død og slippe en kjempe promp? At skilpadden faktisk bør testamenteres bort? Eller at menyen til dyret forteller hvor intelligent det er?

Sjekk ut siste episode i Dyr for Alle-podden og lær mye artig om reptiler.

Dyr for Alle-podden, episode 5: Om reptiler – hvilke er lovlige og passer inn i våre norske hjem?

Episode 4: Dyrehvisker
Dyretolk Sissel Grana hevder at hun har evnen til å kommunisere med dyr. Selv snakker hun med tamme, ville, men også døde dyr. Hun mener at det kan du også gjøre, det handler bare om å finne ro, ha rette innstilling og ville det nok.

Vi tar en prat om et litt annerledes dyrespråk i denne Dyr for alle-podden, hvor Sissel Grana forteller oss om dyrenes sjeleliv og hvordan de kommuniserer med oss.

Dyr for Alle-podden, episode 4: Om å kommunisere med dyr. Med Sissel Grana.

Episode 3: Kjendisveterinær Trude Mostues tips til fremtidige hundeeiere
Da kjendisveterinær Trude Mostue skaffet seg schäfer-valpen Cash for åtte måneder siden, måtte hun først gjennom en grundig prosess i forhold til hvilken hund hun skulle velge og om hun hadde tid og ressurser nok til å ta seg av valpen.

I denne episoden av Dyr for alle-podden får du høre hennes betraktninger både som veterinær og nybakt hundemor hva du må tenke på når du ønsker å få en hund inn i familien.

Dyr for Alle-podden, episode 3: Hunden og alt du må tenke på før du går til anskaffelse av en.

Episode 2: Kattens språk
Hvorfor er katten så redd agurker og hva betyr det egentlig når den sier miaaaau?

Katten er det mest populære husdyret i Norge. Samtidig er kattene kanskje de dyrene vi klør oss mest i hodet av og forstår oss minst på. Derfor er det interessant å lære litt mer om hva kattene egentlig prøver å fortelle oss med sitt kroppsspråk og sine versjoner av mjauet i denne episoden av Dyr for alle-podden. Medvirkende i denne episoden er katteeier og professor i etologi, Bjarne Olai Braastad ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås, og katteeier og prosjektleder for messen Dyr for alle, Cecilie Svabø.

Dyr for Alle-podden, episode 2: Kattens språk

Episode 1: Fant kjærligheten gjennom en Alpakka
Alpakkaer bringer kjærlighet til verden og menneskene i den. Bjørn Brændshøi ble forelsket i Alpakkaen da han så på tv-showet til Ylvis. Det endte med at han fikk seg en liten alpakka-flokk og den store kjærleiken på kjøpet.

I denne episoden av Dyr for alle-podden kan du lære litt mer om Alpakkaen og menneskene rundt den. Medvirkende er Bjørn Brændshøi fra Den norske Alpakkaforeningen og prosjektleder for messen Dyr for alle Cecilie Svabø.

Dyr for Alle-podden, episode 1: Fant kjærligheten gjennom en Alpakka.

Share this: